KÖZHÍRRÉ
TÉTETIK! Dobperrrrrrrrgés. A kis szűcs hosszú hibernálása után visszatért! Dobperrrrrrrrgés.
Ezentúl rendszeresen fogja írni a blogját! Dobperrrrrrrrgés. Vagy mégsem! Dobperrrrrrrrgés. Minden esetre most megosztja a diós-sajtos gombafejek
receptjét! :P
Hozzávalók:
- 12 nagyobb csiperkegomba
- 12 dkg Burduf túró
- 6 dkg Camembert sajt
- 6 dió
- 12 szelet bacon szalonna
- apróra vágott petrezselyem
- őrölt szerecsendió és fehérbors
- kevés olívaolaj
- fokhagymás pirítós a tálaláshoz
Elkészítés:
A gombák kalapját és tönkjét különválasztjuk,
a kalapokat megpucoljuk. A tönköket jól megmossuk, megtörölgetjük, és apróra
vágjuk, majd a Burduf túróval és egy-két csipetnyi szerecsendióval, fehérborssal
összedolgozzuk. Sózni nem szükséges, mert a túró önmagában kellőképpen sós. A masszát 12 részre osztjuk, majd gombócokat formázunk, mindegyiknek
a közepébe egy-egy fél dióbelet téve. Minden fej gombába egy gombóc kerül,
kicsit lelapítjuk, ráteszünk egy-egy szelet Camembert sajtot, megszórjuk az
apróra vágott petrezselyemmel, és betekerjük a bacon szalonnával (nekem volt,
amelyikre nem jutott, úgyhogy azokra pár darab sima szalonnakocka került). A gombákat
sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és
mérsékelt lángon addig sütjük, amíg a szalonna szép pirossá, ropogóssá válik.
Olívaolajos fokhagymás
pirítóssal, esetleg gyümölcsökkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése