Hozzávalók (hal):
- 300 g tőkehalfilé
- 1-1 ek. napraforgó- és szezámmag
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- só, bors
- 4 ek. olaj
- 3 különböző színű kaliforniai paprika (pirossárgazöld)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 150 g rizs
- curry, őrölt szerecsendió, só
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
Először elkészítjük a köretet, majd melegen tartjuk, amíg sül a hal, végül együtt tálaljuk.
A rizst sós vízben odatesszük főni, forráspont után 15 percig főzzük. Mindeközben a paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és apró, lehetőleg egyenletes kockákra vágjuk. A hagymát is megpucoljuk, apróra felkockázzuk.
Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, hozzáaduk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután rádobjuk a paprikát is, majd együtt kb. 5 percig pároljuk. Kedvező csillagállás esetén a rizs is pont ekkorra készül el, ezért alaposan leszűrjük, és a paprikához borítjuk, ízlés szerint a fentiekkel fűszerezzük, és kevergetve további 5 percig együtt pirítgatjuk (ne maradjon leve!).
Előkészítjük a hozzávalókat a panírozáshoz: egy tányérban a lisztet, a másikban a felvert tojást, egy harmadikban a prézlit, amit összekevertünk a magokkal. A halat sózzuk-borsozzuk, panírozzuk, s kisütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése