Hozzávalók:
- fél kg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 kanál liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- darált pirospaprika
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Amikor a gomba megsült (pár perc miután levet engedett, és összeesett), hozzáadjuk a liszt és tejföl csomómentes keverékét, majd az apróra vágott petrezselymet és a darált paprikát. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, ha túl sűrű, kevés vízzel vagy tejjel felöntjük, 2-3 percig kevergetve forraljuk. Sokféle körettel fogyasztható, például krumplipürével, nokedlivel, makarónival. A képen spagettivel, reszelt sajttal tálaltam. Tésztafélékkel azért jó párosítás, mert amikor nekikezdünk a szósz elkészítésének, már oda is lehet tenni forrni a vizet a spagettinek, pont egyszerre lesznek készen.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Nekem ez az egyik örök kedvenc, viszont kicsit másképp: gombát már vagy 3 éve nem pucolom, tejfölt itt nem lehet kapni, vagyis nem az igazi otthoni. Szóval, én nem teszek bele se pirospaprikát, se tejfölt, egyszerűen mikor kész a gomba megszórom 2 kanál liszttel, megkavarom és felöntöm tejjel. Ízében valami sokkal lágyabb, gombásabb szószt kapsz, próbáld majd ki egyszer. Persze nem lesz szép színe, de az íze!
VálaszTörlésKét dolog miatt szoktam hámozni a gombát: ha nagyon földes, akkor tovább kell mosni, és nem szeretem, ha a gombafejek megszívják magukat vízzel. A másik ok: lehet, hogy aberráltan hangzik, de mikor friss a gomba, egyszerűen élvezem lehuzigálni a héját:))
VálaszTörlésPróbáltam már én is pl. tejszínnel, úgy is finom, de meg fogom próbálni tejjel, úgy legalább kevésbé kalóriadús. Köszi a tippet!
hahha kicsit abberált, de na:P amúgy Hajni voltam:D
VálaszTörlés:D Puszi neked!
VálaszTörlés