2014. január 30., csütörtök

Gombás-császárszalonnás tortelloni tejszínes szószban

Eddigi tapasztalataim alapján a boltokban kapható tortelloni (a tortellini nagytestvére) töltelékének az íze nem igazán intenzív, viszont különböző extrákkal készített szósszal különlegesebb, mint egy sima makaróni (spagetti, penne, fusilli, stb.). Az alábbi recept alapján készült étel 4 személynek simán elég, esetünkben ez 2 személy 2 nap, másnap is finom. Melegítéskor szükség van még tejszínre vagy tejre, mert egy nap alatt a tészta magába szívja a nedvességet. Az egyik csomag tortelloni négy sajtos, a másik spenótos-ricottás töltelékű volt.

Hozzávalók:
  • 500 g tortelloni (2 csomag);
  • 200 g császárszalonna;
  • 1 közepes fej lilahagyma;
  • 200 g csiperkegomba;
  • 1 kápia paprika;
  • 1 kis csokor petrezselyem;
  • 200 ml főzőtejszín;
  • só;
  • reszelt sajt az adagok tetejére;
Elkészítés:
A hagymát felezem, vékonyra szeletelem. A gombákat megmosom vagy meghámozom, és szintén szeletelem. A paprikát felezem, kicsumázom, julienre vágom. A petrezselyem vastagabb szárait levágom, a zöldebb részt felaprítom.
Odateszem a kb. két liter vizet főni, forráskor mehet bele a tortelloni és a . A csomagoláson feltüntetett ideig főzöm, majd leszűröm.
A császárszalonnát, ha lehet, már vásárláskor felszeleteltetem, a bőrét lehúzom, a szeleteket tovább vágom kb. 2x2 cm-es négyzetekre, majd egy serpenyőben 3-4 percig pirítom. Ha a kiolvadt saját zsírja kevés a hagyma dinszteléséhez, olívaolajat adok még hozzá, és igen, most megy bele a lilahagyma is. 3 perc után hozzáadom a gombát, a paprikát és a petrezselyemzöldet. Mikor a paprika megédesedik, de még roppanós, hozzáadom a tejszínt, sózom (grill zöldségfűszerrel még finomabb), forrásig hevítem, majd a tortellonit is hozzáadom, egy percnyi kevergetés után elzárom a tüzet alatta. Tálaláskor reszelt füstölt sajtot szórok rá.
 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése