2010. március 23., kedd

Guacamole - megkésett 7végi beszámoló

A lelkesedésem mondhatni bölcsőjében meghalt (fáj bevallani, lengetem is a képzeletbeli fehér zászlót), úgyhogy a vendégvárás készen vásárolt ropogtatnivalókkal valósult meg. Ezúton is köszönetemet fejezem ki a keksz- és ropigyáraknak, hogy mindig kihúznak a csávából. Viszont a guacamole elkészült: nem örökítettem meg az utókornak, de azért hogy mégis kialakuljon valamiféle elképzelés a néhairól, elmondhatom, hogy állaga olyan - hogy lehetne ezt diplomatikusan kifejezni - nagygyümölcsdarabosjoghurtos (ez igazán szemléletesre sikerült, csak az a kár, hogy úgy amúgy a kettő olyan messze áll egymástól, mint makói hagyma Jeruzsálemtől). A színe határozottam Shreket idézte.
  • Hogy is készült? Elolvastam több recepT: mindmegette, NőkLapjaKonyha, stb., és szelektáltam ízlés(em) szerint. Sikerült a mágikus avokádómag eltávolítási trükk, igazán büszke vagyok magamra. Tehát kikanalaztam két érett avokádó húsát, s egy fél citrom levével (legközelebb még feleannyit se tenni!!!) egy mély tálban összepépesítettem. Két közepes paradicsomot meghámoztam, magjai nélkül apróra felkockáztam, bumm a tálba. Hozzáadtam három szál zsenge újhagymát (tényleg tavasz van) felkarikázva. Só, bors, fokhagymapor, fél citrom reszelt héja (legközelebb kimarad). Keverem-kavarom, készen is lenne. Megkóstoltam, nekem túl zsírosnak és konzisztensnek tűnt a massza, úgyhogy még hozzákevertem utólag kb. egy deci szánát (román tejtermék, kevésbé savanyú joghurtra hajaz). Ehető lett, de túl citromos ízű, kb. mintha desszertnek készült volna, csak útközben eltévedt. Azért film mellé, szombat délutáni reggelinek tortillával tökéletesen megfelelt :D
  • Hozzávalók (így a végén összefoglalva, kijavítva): 2 érett avokádó, 2 közepes paradicsom, 3 szál újhagyma, 1 ek. citromlé, 1 dl szána, 3 cikk fokhagyma vagy 1 kk. fokhagymapor, só, bors + sós tortilla chips.
  • Bort, búzát, békességet, s persze jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése