2011. március 24., csütörtök

Jaj-de-magos-jaj-de-színes

Talán nem ártana egy alcím. Például olyasmi, hogy "Magos panírban sült tőkehal háromszínű-paprikás rizzsel", ugye?

Hozzávalók (hal):
  • 300 g tőkehalfilé
  • 1-1 ek. napraforgó- és szezámmag
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • só, bors
  • 4 ek. olaj
Hozzávalók (köret):
  • 3 különböző színű kaliforniai paprika (pirossárgazöld)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 150 g rizs
  • curry, őrölt szerecsendió, só
  • 2 ek. olaj
 
Elkészítés:
Először elkészítjük a köretet, majd melegen tartjuk, amíg sül a hal, végül együtt tálaljuk.
A rizst sós vízben odatesszük főni, forráspont után 15 percig főzzük. Mindeközben a paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és apró, lehetőleg egyenletes kockákra vágjuk. A hagymát is megpucoljuk, apróra felkockázzuk. 
Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, hozzáaduk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután rádobjuk a paprikát is, majd együtt kb. 5 percig pároljuk. Kedvező csillagállás esetén a rizs is pont ekkorra készül el, ezért alaposan leszűrjük, és a paprikához borítjuk, ízlés szerint a fentiekkel fűszerezzük, és kevergetve további 5 percig együtt pirítgatjuk (ne maradjon leve!).
Előkészítjük a hozzávalókat a panírozáshoz: egy tányérban a lisztet, a másikban a felvert tojást, egy harmadikban a prézlit, amit összekevertünk a magokkal. A halat sózzuk-borsozzuk, panírozzuk, s kisütjük. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése