2011. március 19., szombat

Kreatív reggeli, későkásáknak brunch

Már ma este felteszem, hogy ha valakit inspirálna... Hogy kerüljünk hangulatba, vasárnap reggeli zene:
 http://stereomood.com/activity/sunday%2bmorning
Adjuk meg a módját a vasárnapoknak, aludjunk sokáig, készítsünk egy kiadós reggelit, fogyasszuk ráérősen.

Hozzávalók (2 személyre):
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1/2 cukkini
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 3 cikk fokhagyma
  • bazsalikom, só
  • 4 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 1 ek. olaj (ha van, olíva)
  • vaj
Elkészítés:
A hagymát előbb félbe, majd szeletekre vágjuk (nem aprózzuk). A paprikát kicsumázzuk, felszeleteljük. A paradicsomot meghámozzuk, apróra kockázzuk. A sárgarépát megpucoljuk, vékony szeletkékre vágjuk, vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A cukkinit is meghámozzuk, hosszában négybe, majd szeletekre vágjuk.

A serpenyőben felforrósodott olajra rádobjuk a hagymát egy percre, ezután következik a paprika, cukkini, sárgarépa. Pár percig lassú tűzön együtt pároljuk őket meg-megkeverve. Ráborítjuk a paradicsomot, két fokhagymagerezdet belereszelünk.  Megszórjuk ízlés szerint (szerintem jó sok) bazsalikommal, sóval. Amíg a kenyérkéink készülnek, minimura lehúzott tűzön hagyjuk, hogy ki ne hűljön, de a zöldségek még kellőképp ropogósak maradjanak.

Két szelet kenyeret megpirítunk, megkenjük az egészben hagyott fokhagymával, megvajazzuk. A másik két szelet kenyér közepét egy kisebb pohárral vagy mézeskalácsszaggatóval kivágjuk. Betesszük a toasterbe (ha nincs, akkor pl. egy másik serpenyőbe), s a lyukba beleütjük a tojást, majd megsózzuk. Mikor a tojás megfelelőre sült (pl. ahogy a tükörtojást szeretjük), tálra rendezzük a fokhagymás pirítóssal, a kivágott kenyérdarabkákkal, illetve a zöldségkeverékkel. Azon melegében kávéval / teával / gyümölcslével fogyasztjuk.

Jó reggelt, jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése