2012. október 28., vasárnap

Diós-sajtos gombafejek



KÖZHÍRRÉ TÉTETIK! Dobperrrrrrrrgés. A kis szűcs hosszú hibernálása után visszatért! Dobperrrrrrrrgés. Ezentúl rendszeresen fogja írni a blogját! Dobperrrrrrrrgés. Vagy mégsem! Dobperrrrrrrrgés. Minden esetre most megosztja a diós-sajtos gombafejek receptjét! :P

Hozzávalók: 
  • 12 nagyobb csiperkegomba
  • 12 dkg Burduf túró 
  •  6 dkg Camembert sajt 
  •  6 dió 
  • 12 szelet bacon szalonna 
  •  apróra vágott petrezselyem
  • őrölt szerecsendió és fehérbors 
  •  kevés olívaolaj
  • fokhagymás pirítós a tálaláshoz




Elkészítés:
A gombák kalapját és tönkjét különválasztjuk, a kalapokat megpucoljuk. A tönköket jól megmossuk, megtörölgetjük, és apróra vágjuk, majd a Burduf túróval és egy-két csipetnyi szerecsendióval, fehérborssal összedolgozzuk. Sózni nem szükséges, mert a túró önmagában kellőképpen sós. A masszát 12 részre osztjuk, majd gombócokat formázunk, mindegyiknek a közepébe egy-egy fél dióbelet téve. Minden fej gombába egy gombóc kerül, kicsit lelapítjuk, ráteszünk egy-egy szelet Camembert sajtot, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és betekerjük a bacon szalonnával (nekem volt, amelyikre nem jutott, úgyhogy azokra pár darab sima szalonnakocka került). A gombákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és mérsékelt lángon addig sütjük, amíg a szalonna szép pirossá, ropogóssá válik.
Olívaolajos fokhagymás pirítóssal, esetleg gyümölcsökkel tálaljuk.  
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése