2013. január 25., péntek

Puliszka recycled

Nem szeretem, ha a megvásárolt/elkészített étel a kukában landol, rág miatta a bűntudat. Belegondolok, hogy milyen hosszú utat tett meg az asztalomig, hány ember keze munkáját dicséri, én balga még fizettem is érte, és mégis ilyen cudar sorsra jutott. Nem ragozom.
A puliszka az az étel, amit rendszerint nem én készítek el. Nem is tudok sokat enni belőle, sokszor éppen ezért jókora adag megmarad. De a maradékot nem dobom ám ki azonnal, mert hátha mégis. Aztán megmered, hidegen nem finom, nem is guszta, úgyhogy mennie kell. Persze azért megbosszulja magát, az edényt elmosni másnapos puliszka után egy élmény.
Mese-meskete, így született a puliszka recycled.

Hozzávalók: 
  • maradék puliszka
  • tojás
  • sajt
  • fűszerek
  • olaj
Elkészítés:
A már kihűlt puliszkát összekapargatjuk, ráütünk mennyiség és keménység függvényében egy vagy két egész tojást, sajtot reszelünk bele, fűszerezzük (ha van kéznél valami zsenge zöldfűszer, pl. bazsalikom vagy snidling, akkor azzal, ha nem, akkor is szabadjára lehet engedni a fantáziát), majd jól összedolgozzuk.
Serpenyőben kevés olajat hevítünk, evőkanálnyi adagokat teszünk bele a masszából, szétlapogatjuk, s ha már szép barnás kéreg sült a lapótyák aljára, megfordítjuk őket, hogy mindkét oldaluk ropogós legyen.
Fokhagymás tejföllel az igazi, jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése