2013. január 26., szombat

Gombapaprikás spagettivel

Nagy visszatérő nálunk a gombapaprikás, mert kis rutinnal 20 perc alatt az asztalra kerül (a gomba hámozásával és aprításával legyen 30). Főleg csiperkegombából készítem, mert azt mindig lehet kapni.

Hozzávalók:
  • fél kg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 kanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • darált pirospaprika
  • só, bors
  • olaj
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Amikor a gomba megsült (pár perc miután levet engedett, és összeesett), hozzáadjuk a liszt és tejföl csomómentes keverékét, majd az apróra vágott petrezselymet és a darált paprikát. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, ha túl sűrű, kevés vízzel vagy tejjel felöntjük, 2-3 percig kevergetve forraljuk. Sokféle körettel fogyasztható, például krumplipürével, nokedlivel, makarónival. A képen spagettivel, reszelt sajttal tálaltam. Tésztafélékkel azért jó párosítás, mert amikor nekikezdünk a szósz elkészítésének, már oda is lehet tenni forrni a vizet a spagettinek, pont egyszerre lesznek készen.
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Nekem ez az egyik örök kedvenc, viszont kicsit másképp: gombát már vagy 3 éve nem pucolom, tejfölt itt nem lehet kapni, vagyis nem az igazi otthoni. Szóval, én nem teszek bele se pirospaprikát, se tejfölt, egyszerűen mikor kész a gomba megszórom 2 kanál liszttel, megkavarom és felöntöm tejjel. Ízében valami sokkal lágyabb, gombásabb szószt kapsz, próbáld majd ki egyszer. Persze nem lesz szép színe, de az íze!

    VálaszTörlés
  2. Két dolog miatt szoktam hámozni a gombát: ha nagyon földes, akkor tovább kell mosni, és nem szeretem, ha a gombafejek megszívják magukat vízzel. A másik ok: lehet, hogy aberráltan hangzik, de mikor friss a gomba, egyszerűen élvezem lehuzigálni a héját:))
    Próbáltam már én is pl. tejszínnel, úgy is finom, de meg fogom próbálni tejjel, úgy legalább kevésbé kalóriadús. Köszi a tippet!

    VálaszTörlés
  3. hahha kicsit abberált, de na:P amúgy Hajni voltam:D

    VálaszTörlés