2013. augusztus 18., vasárnap

Mindent-bele-fasírt

Hosszú hétvége vasárnapja, a hűtőben nesze semmi, fogd meg jól. Vagy mégsem? Három evőkanálnyi krumplipüré befigyel egy doboz aljáról, mert tegnap azt az egy krumplit a hámozás végén mégsem kellett volna már odatenni (kb. mindig ez történik az adagoláskor). Burduf túró. Prosciutto. Tojás. Persze, lehetne megint sonkás-sajtos omlett vagy rántotta. Inkább mégse. Olívabogyó. Aszalt paradicsom. Egy nyamvadt sárgarépa a zöldséges fiók legalján. Hmmm... Mi lenne, ha mindent apróra darabolnék, a répát lereszelném, belekerülne villával összezúzva az a szegény krumplipüré is, a tojással összeállna masszává, ha túl lágy, mehetne bele mondjuk prézli. Meg fűszernek apróra vágott metélőfokhagyma, meg zúzott fokhagyma is vagy két cikk, aztán egy hintésnyi bazsalikom, meg kicsi só és bors. Kisebb gombócokat formáznék, meglapogatnám, majd olajban szép aranybarnára kisütném...

Szóval így készült az alábbi mindent-bele-fasírt, recept és egyéb előírások nélkül. Nemhogy ehető, hanem rendesen finom lett!


Ketchuppal vagy pikáns szósszal, kenyérrel vállalható villás reggelit készítettem, a fene se gondolta volna.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése